Vergelijk nu alle Internetpakketten op jouw adres:

Benieuwd naar de beschikbaarheid van internet, bellen en tv op jouw adres? Doe de controle van de postcode en vergelijk alle internet providers!

Internetabonnementen vergelijken

Welke internetsnelheden zijn er allemaal?

Als je een internet contract afsluit, kun je gebruikmaken van drie diverse opties. Iedere internetverbinding heeft zijn eigen snelheden. Onderstaand is per soort internetverbinding uitgelegd wat de criteria van deze verschillende internetverbindingen zijn.

ADSL: een goedkope internetverbinding

De snelheid van ADSL gaat tot 200 Mb/s. De werkelijke snelheid van ADSL is circa de helft van wat er wordt aangeboden. De snelheid wordt minder hoog als je verder van een wijkcentrale woont en als je gebruikmaakt van digitale televisie, gaat dit ook van je snelheid af. Check dus te allen tijde via je postcode of er op je adres een ADSL verbinding een mogelijkheid is die efficiënt genoeg is voor digitale televisie.

De meeste mensen hebben internet via ADSL. Zie internetbegrippen voor meer informatie. Bij een ADSL-verbinding is er sprake van een splitsing voor het overbrengen van telefoon- en internetverkeer. Snelheden kunnen variëren tussen 8Mbit/s en met ADSL2+ of VDSL zelfs tot snelheden tot 50Mbit/s. Maar let op: in de regel wordt er een snelheid beloofd, maar ADSL geeft je maar de helft van de beloofde snelheid.

Kabelverbinding: een goede internetverbinding

Kabelproviders zijn van origine TV-aanbieders. Je moet daarom voorgeschreven televisie als dienst afnemen. Kabelproviders zitten veel dichter bij de toegezegde snelheid. De snelste kabelabonnementen zitten op dit moment rond de 400 Mb/s. Er is echter geen keus in vrijheid van kiezen omdat kabelproviders alleen leveren binnen een bepaalde regio. Doe een postcodecheck zodat je kunt zien welke kabelprovider de beste diensten kan leveren op je adres. Misschien is glasvezel ook wel op jouw adres beschikbaar.

De kabelverbinding komt van origine van TV-providers. Het is daarom voorgeschreven om televisie als dienst erbij te nemen. Internet via de kabel komt vaak bij de toegezegde snelheid. Een kabelcontract komt op dit moment niet verder dan 100Mbit/s. Dit zijn de snelste kabelabonnementen. Wil je een snellere verbinding? Kies dan voor ADSL of glasvezel.

Glasvezel: de snelste internetverbinding

Bij een glasvezelaanbieder heb je de optie uit internetsnelheden tot wel 500 Mb/s. De daadwerkelijke gehaalde snelheid is bij glasvezel afhankelijk van de aanbieder en meer dan een factoren. Glasvezel is nog niet overal in ons land beschikbaar, maar is wel in opkomst. Doe de postcode- of regiocheck om te kijken of er glasvezel in je woonplaats beschikbaar is. De maximale snelheid bij glasvezel is 1000 Mb/s

Met glasvezel ben je verzekerd van de snelste internetverbinding van dit moment. Bij een glasvezelprovider heb je de optie tussen internetsnelheden van 50 tot 1000 Mb/s. De daadwerkelijke gehaalde snelheid is tevens bij glasvezel afhankelijk van de aanbieder en meer dan een factoren, maar de beloofde snelheid wordt in de meeste gevallen wel (bijna) behaald. Helaas is glasvezel nog niet overal beschikbaar in Nederland. Dit is uiteraard wel in opkomst, zeker nu niemand meer zonder internet kan. Door de postcodecheck in onze vergelijker kun je zien of glasvezel ook op je adres te gebruiken is.

Internet aanvragen, maar dan op de beste manier? Maak immer eerst een vergelijking alvorens je zomaar iets afsluit. Via de vergelijker van onze site zie je al binnen een minuut welke provider de aantrekkelijkst aanbieding voor jou heeft.

Wil je nog meer geld besparen? Met je zorgverzekering vergelijken kun je elk 12 maanden meer dan 200 euro besparen!

Hoe kun je internetpakketten vergelijken?

Iedere provider van internet, TV en telefonie hanteert zijn eigen prijzen. De kosten die jij moet betalen voor het pakket verschillen per aanbieder. Zo kan een alles-in-1 pakket bij de ene aanbieder goedkoper zijn dan bij de ander, terwijl de specificaties nagenoeg gelijk zijn.

Internet vergelijken

Iedereen doet tegenwoordig aan e-mailen, online shoppen en streamen. We kijken een gemiste TV-aflevering via Programma Gemist of streamen een film via Netflix.

Al deze activiteiten hebben een stabiele internet verbinding nodig. Internet aanbieders bieden allemaal diverse pakketten aan. Deze website helpt u graag met het vergelijken van internet.

Waar moet ik op letten met het vergelijken van internet?

Zelf internet vergelijken is een stuk eenvoudiger via onze website. Wij hebben een zo groot mogelijke lijst met kenmerken verzameld waarmee u alle abonnementen van alle grote internetaanbieders in dit land gemakkelijk en onafhankelijk kunt vergelijken. Denk hierbij aan:

 • Maandpremie
 • Theoretische snelheid
 • Aantal kanalen
 • Eenmalige kosten
 • Installatiegarantie
 • Uitzending Gemist of Netflix
 • En nog veel meer..

De meest belangrijke eigenschappen om internetabonnementen te vergelijken hebben wij hieronder verder uitgelegd.

Internet TV Bellen FAQ

internet en bellen vergelijken

Een provider heeft natuurlijk alleen zijn eigen abonnementen op de website staan. Op onze website kunt je 11 aanbieders met in totaal meer dan 100 abonnementen vergelijken. Onafhankelijk!

Het is lastig om het precies aan te geven. De levertijd van internet, tv en/of bellen verschilt per regio en per provider. Gemiddeld wordt het binnen 7 dagen opgeleverd. Maar er zijn ook gevallen bekend van 21 dagen levertijd.

Ben je op dit moment zonder abonnement dan ben je snel aangesloten.

Heb je een lopend contract bij een provider, dan moet je de minimale contractduur eerst uitzitten.

Niet veel consumenten weten dat er een wettelijke overstaptermijn is. Deze is 23 dagen en die is in het leven geroepen om de consument die overstapt niet onnodig op dubbele kosten te jagen. Het is dus bescherming van jou!

Jouw internetsnelheid hangt van veel factoren af: het type verbinding, hoe ver je van de centrale zit, wat de provider maximaal geeft. 

Wanneer je een abonnement zoekt kun je in onze internet tv, en bellen prijsvergelijker aangeven wat je voor snelheid wilt.

Nee, je haalt bijna nooit de beloofde snelheid. Het is een ‘maximale’ snelheid en niet een’minimale’ snelheid. 

De meeste providers bieden een 3maanden durende korting op het factuurbedrag. 

Ook  kan het zijn dat je meer producten afneemt en daardoor korting krijgt. Als je onze postcode widget invult vragen we ook waar je energie en telefonie afgesloten hebt. Zo kunnen we eventuele bulkkortingen verrekenen in de resultaten.

Kijk altijd goed bij de resultaten hoe de prijs is opgebouwd en of er kortingen zijn berekend.

100+ Overstappers

Onze websites helpen maandelijks 100-en overstappers bij het maken van de juiste keuze voor Alles in 1.

10 Merken

Als een van de weinige vergelijkingswebsites van TV, bellen en internet bieden we abonnementen van alle aanbieders.

Overstapservice

Zorgeloos overstappen naar een andere provider is voor ons een voorwaarde om aan onze klanten te bieden. 

Internetaanbieders vergelijken

In ons land heb je ruim voldoende keuzemogelijkheid uit uiteenlopende internetaanbieders. Dat is prettig, zodat je veel keuzemogelijkheden hebt, maar met zo’n groot pakket is het tegelijkertijd niet meer zo goedkoop en makkelijk om een uitstekende beslissing te maken als je een nieuw internetcontract kiest. Los van het gegeven dat er weinig contracten en eigenschappen zijn, zijn enkele internet vergelijkers die je online vindt ernaast erg onoverzichtelijk. Of nog vervelender, ze zijn niet onafhankelijk en je wordt om die reden onbewust al een bepaalde richting ingeduwd of er ontbreken essentiële mutaties over providers waarvan ze liever niet nodig hebben dat je daar een internetabonnement afsluit. Onze website is gelukkig 100% onafhankelijk en heeft als doel jou een goed en duidelijk hulpmiddel te bieden. Om het internetcontract te vinden dat het beste op uw behoeften aansluit, kun je gebruik maken van de volgende filteropties:

 • Providers: een goede of slechte ervaring met een provider? in een mogelijke voorkeur voor één of vaker dan gemiddeld providers kun je deze filteren uit de vertoonde resultaten.
 • Soort pakket: Op deze pagina vind je met name alleen internet abonnementen, maar er kan onderscheid worden gemaakt tussen uitsluitend internet (internet only), internet in combinatie met televisie, internet met telefonie of alles-in-1: internet, televisie en bellen. Stel bij dit filter in waar je naar op zoek bent.
 • prijs voor de premie per maand: heb je een ten hoogste geldbedrag per maand in gedachten voor je contract of wil je simpelweg het goedkoopste internet abonnement voor thuis? Dan filter je op deze manier eenvoudig enkel de internetaanbieders die binnen je budget passen.
 • Contractduur: Er kan verschil worden bedacht tussen één- en tweejarige contracten. Vaak is een langer contract iets goedkoper, maar je zit er daarnaast echt voor die duur aan vast. Houd daar dus even goed rekening mee.
 • Verbindingstype: er bestaan diverse soorten internetaansluitingen voor thuis, zoals ADSL, VDSL, kabel (coax), glasvezel of zelfs 4G voor thuisgebruik. Glasvezel is hierbij het snelst en meest stabiel, maar dit is nog niet overal beschikbaar en ook duurder dan nieuwe soorten abonnementen. De beschikbaarheid is gebonden aan van het land waar je woont. Doe hiervoor eerst de postcodecheck.
 • Extra behoeften en behoeften: Denk hierbij aan mogelijkerwijs wel interactieve televisie, extra tv-ontvangers en dubbel televisiepakketten zoals HBO en ESPN kun je bij ons aangeven.

Waarom vergelijken?

De meeste consumenten betalen liever niet teveel aan internet en telefonie. Dat hoeft tevens niet want door regelmatig over te stappen kun je onkosten uitsparen.

Zelf internet vergelijken is een tijdrovend klusje. Je moet de websites van alle internetaanbieders bezoeken en lijstjes bijhouden. Ernaast verschillen internetabonnementen sterk in specificaties als:

 • abonnementskosten
 • snelheid van het internet
 • aantal e-mailadressen
 • gratis draadloos modem

Het feit dat aanbieders op verschillende manieren korting geven, maakt het vergelijken niet makkelijk. Enkele kortingen gelden alleen de 1ste maanden of het 1ste twaalf maanden. Als je zelf een vergelijking wilt maken, moet je de websites van alle internetaanbieders afgaan en bijhouden hoeveel je bij elke provider betaalt. Omdat er zoveel optie is, zie je soms door de bomen het bos niet meer.

Door de deze site internetvergelijker te gebruiken, heb je in enkele seconden alle aanbiedingen op een rijtje. Laat ons je helpen in je mogelijkheid voor een goedkoop én passend internetabonnement.

Goedkoop internet

Goedkoop internet vergelijken kan in combinatie met een pakket, zoals een pakket met televisie en / of bellen, maar het is uiteraard tevens heel goed een mogelijkheid om internet te vergelijken als enkel product. Verreweg de meeste aanbieders bieden je de zowel de optie tot het aan gaan van een pakket als de keuze om een enkel product af te nemen, zoals alleen internet. Zeker kun je ook op onze website uitstekend terecht om de aanbieders van goedkoop internet te vergelijken met elkaar om zeker te weten dat je echt voor de meest voordelige keus kiest. Meestal valt er per slot van rekening nog wel een leuk bedrag te besparen.

Pas zelf maandelijks zonder kosten je contract aan in My T-Mobile Thuis. Soms wel omdat je even een hogere snelheid of een ander themapakket wilt.

Internet tot wel 1000 Mb/s? Meer dan 70 TV zenders? Films huren op je eigen TV? Of bellen tegen een scherp tarief? Kies voor internet, bellen & tv van BUDGET.

Vind op onze website alle pakkettarieven voor Internet, Bellen & TV van Caiway. overstappen van provider is echt een makkie.

Met netwerken van LTE, kabel en glasvezel verbindt KPN de maatschappij met een breed scala van diensten van de maximum kwaliteit.

Alles over het installeren en gebruiken van Ziggo internet. eenvoudige informatie en info over storingen. Lees bij ons meer.

Teveel afdragen voor Internet, TV en Bellen? Bij Online.nl krijg je meer voor minder! 24/7 de uiterste Internet snelheid, meer televisie en voordelig bellen.

Ben je op zoek naar een internetprovider op jouw adres? Doe de postcodecheck en ontdek de mogelijkheden op jouw adres!

In Zeeland kent iedereen DELTA. Het is dé internetprovider en gas- en stroomleverancier van de provincie. En omdat ze het beste netwerk van Zeeland hebben, kiezen heel veel personen voor internet, tv en bellen.

Youfone maakt gebruik van het KPN-netwerk en onafhankelijke netwerken. Het is mogelijk om uit diverse internetsnelheden te aangeven van 50 tot 1000 Mbit/s.

NLZIET is een online platform voor live weergave en het on demand terug- of vooruitkijken van uitzendingen van Talpa TV, RTL Nederland en de Nederlandse Publieke Omroep

Waarom kies je ons?

Onze website is volstrekt onafhankelijk bij het samenstelling van de resultatenpagina. We zetten altijd de goedkoopste bovenaan en geven je een Top 3 op basis van Snelheid, Goedkoop en Beste. 

Door middel van handige filters kun je zelf aangeven welke eigenschappen belangrijk zijn en abonnementen die niet hebben wat je zoekt wegfilteren.

Filters

Wat zoek je niet? Zet dat uit in de filters en krijg een goed beeld van je mogelijkheden.

Top 3

Inspiratie nodig? Er wordt een Top 3 samengesteld op basis van je postcode. 

Onafhankelijk

Wij beschermen onze klanten door onafhankelijke resultaten.

TOp 3 Internetabonnementen

Goedkoop internet vergelijken kan gecombineerd met een pakket, zoals een pakket met televisie en / of bellen, maar het is altijd ernaast erg slim mogelijk om internet te vergelijken als puur product. Verreweg een aantal internetaanbieders bieden je de zowel de te kiezen tot het aanschaffen van een abonnement als de een keuzemogelijkheid te maken om een puur product af te nemen, zoals uitsluitend internet. altijd kun je ook bij ons goed terecht om de providers van goedkoop internet te vergelijken onderling om zeker te weten dat je echt voor meest geschikte te kiezen kiest. over het algemeen regelmatig valt er daarentegen nog wel een leuk bedrag te besparen.